Baryton

Baryton och eufonium

En mindre variant av tuba. Låter som en trombon men den spelas med ventiler. Baryton eller eufonium är ett brassinstrument som med sin varma, runda ton ofta används som soloinstrument i blåsorkestrar.

Brass är blåsinstrument oftast gjorda av mässing. Läpparna gör ljudet, instrumentet bara förstärker det och gör det vackert. Vilket instrument Du än spelar, är repertoaren stor med allt från visor till rock, pop och klassiskt.

 

 

Att vara musikskoleelev

När du spelar ett instrument får du undervisning enskilt eller i grupp och nivån anpassas till varje enskild elev. Du får ett lektionstillfälle i veckan efter överenskommelse av tidpunkt. Det finns möjlighet att hyra vissa instrument ett läsår efter tillgång. Du får också möjlighet att spela i ensembler, band och orkestrar. Du kommer få vara med på musikcaféer, julkonserter och andra framträdanden beroende på ensemble. Samspel är något vi uppmuntrar, dels för att det är roligt och som en förutsättning för musikalisk utveckling. Som instrumentalelev kommer du att få instruktioner av din lärare om hur du övar hemma. Förälder/vårdnadshavare bidrar med stöd och support men förväntas inte ha kunskaper om instrumentet, noter eller liknande.

Ansök till musikskolans ämnen här!