Showjazz

Josefin Eklund

Lärare

Rörelseglädje för alla åldrar!

Jazzdansen har sitt ursprung i afrikansk dans och har utvecklats i USA , det finns numera otroligt många olika varianter av denna populära dansstil! På Musikskolan dansar vi Showjazz som ofta ses på olika teatrar i t ex musikaler men vi testar även  jazz som är mer åt streethållet som commercial jazz och en lite mjukare stil som lyrical jazz. Vi arbetar med rums- och kroppskoordination, smidighet och styrka. Rörelsen är i fokus och vi använder oss av olika typer av musik. Lektionen består av uppvärmning, teknik, styrka och smidighetsövningar, vi rör oss över diagonalen i rummet och gör koreografier till olika typer av musik.

Danslektionen är 60 min och föräldrar är välkomna att se på första och sista tillfället. Under terminens gång så har vi även kompisvecka. Eleverna har även chansen att delta i Musikskolans dansuppvisning som sker i slutet av varje termin!

Att vara musikskoleelev

När du spelar ett instrument får du undervisning enskilt eller i grupp och nivån anpassas till varje enskild elev. Du får ett lektionstillfälle i veckan efter överenskommelse av tidpunkt. Det finns möjlighet att hyra vissa instrument ett läsår efter tillgång. Du får också möjlighet att spela i ensembler, band och orkestrar. Du kommer få vara med på musikcaféer, julkonserter och andra framträdanden beroende på ensemble. Samspel är något vi uppmuntrar, dels för att det är roligt och som en förutsättning för musikalisk utveckling. Som instrumentalelev kommer du att få instruktioner av din lärare om hur du övar hemma. Förälder/vårdnadshavare bidrar med stöd och support men förväntas inte ha kunskaper om instrumentet, noter eller liknande.

Ansök till musikskolans ämnen här!