Dragspel

Bengt Olausson

Lärare

Från kinesisk munorgel till konsertinstrument…

På Musikskolan får du möjlighet att lära dig dragspelets alla hemligheter. Vi spelar musik i de flesta genrer och stilarter såsom folkmusik, visor, populärmusik etc. Gehörsspel blandas med klassiskt notspel.

Det finns flera olika sorters dragspel (fritungeinstrument), bl.a franskt musettedragspel, engelsk concertina, argentinskt bandoneon samt pianodragspel och knappdragspel. Accordeon-dragspel med melodibas är ett konsertinstrument som gör det möjligt att spela klassisk polyfon musik samt nutida modern originalmusik.

Att vara musikskoleelev

När du spelar ett instrument får du undervisning enskilt eller i grupp och nivån anpassas till varje enskild elev. Du får ett lektionstillfälle i veckan efter överenskommelse av tidpunkt. Det finns möjlighet att hyra vissa instrument ett läsår efter tillgång. Du får också möjlighet att spela i ensembler, band och orkestrar. Du kommer få vara med på musikcaféer, julkonserter och andra framträdanden beroende på ensemble. Samspel är något vi uppmuntrar, dels för att det är roligt och som en förutsättning för musikalisk utveckling. Som instrumentalelev kommer du att få instruktioner av din lärare om hur du övar hemma. Förälder/vårdnadshavare bidrar med stöd och support men förväntas inte ha kunskaper om instrumentet, noter eller liknande.

Ansök till musikskolans ämnen här!