Falköpings Drill

Koreografier med redskap och ett stort leende!

Vi tränar marschdrill, showdrill och dans. En lektion är 60 – 90 minuter beroende på vilken grupp man tillhör och består utav uppvärmning, stretch, stavteknik, dansteknik och koreografier – både marsch och dans till olika typer av musik. Vi arbetar med att känna rytmen i musiken, gå i takt och röra sig i takt. Vi har även uppvisningar flera gånger per år, till exempel marscherar vi i studenttåget, på 1 maj och valborg. Varje termin avslutas med en uppvisning där man får visa upp vad man lärt sig under terminen. Välkommen med din anmälan på blankett, hemsida eller Musikskolans expedition.

Övrig ledare är  Johanna Brage.

 

Ingen kan väl ha undgått de glada minerna, de stiliga uniformerna och de glittrande kjolarna samt alla marscheringar och snygga showprogram…

Ända sedan år 1991 då Falköpings allra första drillgrupp startade i samverkan med ABF så har stadens alla invånare fått njuta av uppvisningar från Falköpings Drillflickor. Vare sig det är kallt, sol eller regn så skapar de en härlig stämning som får alla att reagera, då inte minst av leendet som alltid pryder en drillflickas läppar. När Falköpings Drillflickor startades var det en grupp på 10 st drillflickor, men sedan 2005 är de en egen förening med ca 40 st aktiva medlemmar. Hösten 2014 gick föreningen med i musikskolan som en RUM förening och bytte då även namn till Falköpings Drill.  Tjejerna är indelade i olika grupper efter ålder och antal år som elev. I alla grupper blandas både marsch- och showdrill för ett inspirerande och varierat program.

Den äldsta gruppen är FaTK drill, det är denna grupp som drillar tillsammans med Falköpings Trumkår men de har även uppvisningar själva. De yngre grupperna drill silver, blå, rosa och guld (antalet kan variera beroende på hur många grupper vi har igång) kan man se marschera på stadens gator i samarbete med Mössebergs Musikkår eller blåsverket. Falköpings Drill är med i musikskolans elevförening.

För fler videos och information besök Drillets Facebooksida eller musikskolans YouTube-kanal.