Lärare på Musikskolan

Kerstin Asp

Kerstin Asp

Fiol / Altfiol / FMT

Jag är utbildad instrumental- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan Ingesund. Även utbildad/diplomerad lärare i både Suzukuimetoden och FMT metoden. Började arbeta i Falköpings Musikskola 1991 då jag även arbetade som fiollärare vid dåvarande Musikgymnasiet i Skövde.

Kontakt
kerstin.asp@edu.falkoping.se

Stefan Carlsson

Stefan Carlsson

Elgitarr / Gitarr / Piano

Jag är från Falköping och undervisar i gitarr, elgitarr och piano. Tycker bäst om att spela rock i alla former och även moderna poplåtar. Driver även en inspelningsstudio där jag skriver och producerar musik för radio, tv och artister.

Kontakt
stefan.karlsson@edu.falkoping.se

Josefin Eklund

Josefin Eklund

Dans / Drill

Jag är utbildad på Balettakademiens 3-åriga Yrkeslinje För Dansare i Göteborg. Arbetat som dansare/musikalartist i Musikalen ”Fame The Musical” som spelades bl a på Göteborgsoperan på turné, Oscarsteatern i Stockholm, Slagthuset i Malmö och på Sverigeturné. Turnerat i Norge som dansare i den ”Kulturelle Skolesekken” , i föreställningarna ”Morgenfuglen” och “På Besök”. Numera aktiv som koreograf/danslärare.

Kontakt
josefin.eklund@edu.falkoping.se

Sophia Engström

Sophia Engström

Rytmik / Musiklek / Spädbarnsrytmik

Rytmiklärare

Kontakt
sophia.engstrom@edu.falkoping.se

Kurt Ericsson

Kurt Ericsson

Trumpet / Valthorn

Jag kommer från Ytterhogdal och tillbringade min skoltid i Sundsvall där jag började spela trumpet på kommunala musikskolan. Sedan studerade jag musik i Härnösand, Piteå och Malmö. Efter diverse musiker- och lärarjobb hamnade jag i Falköping 1989.

Kontakt
kurt.ericsson@edu.falkoping.se

Sanna Fant

Sanna Fant

Klarinett / Projekt / Skapande verksamhet

 

 

 

 

 

Emma Ferm

Emma Ferm

Fiol / Altfiol

Jag kommer från Värmland och har studerat till musiker och fiollärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Där har jag sedan arbetat som violininst i Sveriges Radios Symfoniorkester och i Hovkapellet. Innan jag flyttade till Västergötland 2014, jobbade jag några år i Stockholms Kulturskola. Förutom att undervisa i fiol sjunger jag också i a cappellagruppen Dynamic Vocal

Kontakt
emma.ferm@falkoping.se

Malin Fridolfsson

Malin Fridolfsson

Drill

På gymnasiet gick jag på livsmedelsprogrammet med inriktning bageri – konditori i Töreboda. Efter studenten 2010 började jag som ledare för yngre drillgrupper. 2011 började jag jobba som lokalvårdare på Skaraborgs städ. Hösten 2014 gick Falköpings Drill med i Musikskolan och sedan dess jobbar jag även på Musikskolan.
Martin Fürst

Martin Fürst

Trummor / Slagverk

Jag är ifrån Hisingen i Göteborg och flyttade till falbygden 2014.
Jag arbetar som frilanstrummis åt kapellmästare och artister men har parallellt med det undervisat sedan 1991.
Utbildar mig kontinuerligt men har även studerat vid Skurups Folkhögskola, musikhögskolan i Göteborg och Smi i Stockholm.

Kontakt
martinfurst.no1@gmail.com

Ulrica Granström

Ulrica Granström

Trombon / Baryton / Tuba

Norrländska från Timrå som blev västgöte 2003 efter att ha studerat på Bollnäs folkhögskola, Dalarö folkhögskola och Örebro musikhögskola. Huvudinstrumentet är bastuba men jag undervisar på alla brassinstrument. Jag jobbar även på expeditionen med elevregistret. Det är mig ni ska kontakta när du har frågor om kö, fakturor m.m. På fritiden ägnar jag mig åt sömnad av alla slag.

Kontakt
ulrica.granstrom@edu.falkoping.se

Susanna Heinebäck

Susanna Heinebäck

Fagott / Oboe

Jag är utbildad vid Musikhögskolan Ingesund och förutom här på Musikskolan jobbar jag i Lidköping, Skövde, Skara och Örebro som fagott- och oboelärare. Jag är även dirigent för Mössebergs Musikkår i Falköping.

Kontakt
susanna.heineback@orebro.se

Gabriel Hjelm

Gabriel Hjelm

Elgitarr / Gitarr / Elbas

Jag undervisar i elgitarr, gitarr och elbas. Jag har studerat jazz/pop/rock vid Kävesta folkhögskola och instrumentpedagog vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Jag har även frilansat som gitarrist i flera olika sammanhang och spelat gitarr i shower och musikaler.

Kontakt
gabriel.hjelm@falkoping.se

Kent Håkansson

Kent Håkansson

Elgitarr / Gitarr / Elbas

Undervisar i gitarr, elgitarr och elbas på Musikskolan i Falköping. Jag är uppvuxen i Lidköping och började spela elbas och gitarr när jag var 13 år. Jag tog lektioner för lärare på skolan och blev snabbt intresserad av att spela i band.  Jag tog lektioner för lärare Torbjörn Möller, på klassisk gitarr. Jag gick på Ljungskiles folkhögskola 1981 där jag hade Lars Olsson som gitarrlärare, samt Mats Nilsson som elbaslärare. Jag har arbetat på Musikskolan i Falköping sedan 1980 samt i grundskolans högstadium 1998-2005.

Kontakt
kent.hakansson@edu.falkoping.se

Nils-Magnus Kinnvall

Nils-Magnus Kinnvall

Gitarr / Cello

Jag är född och uppvuxen i Blekingska Ronneby och utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och SMI i Stockholm. Sedan länge medlem i musikgruppen Skördetid. Leder sedan 2004 Falköpings Orkesterförening. Uppträder stundtals som vissångare.

Kontakt
nils-magnus.kinnvall@edu.falkoping.se

 

Conny Larsson

Conny Larsson

Saxofon / Tvärflöjt / Klarinett

Jag är utbildad på Ljungskile folkhögskola och Ingesunds Musikhögskola och började jobba på Musikskolan 1991. undervisar på saxofon, tvärflöjt och klarinett. Spelar i Skövde storband och frilansar som saxofonist i olika sammanhang. Jag reparerar även din sax/flöjt/klarinett om den går sönder.

Kontakt
conny.larsson@edu.falkoping.se

 

Matilda Mickeler

Matilda Mickeler

Tvärflöjt / Sång

Jag har gått på Sundsgårdens Folkhögskola i två år, därefter Musikhögskolan i Malmö. Jag har gått kurser i Suzukiundervisning på flöjt samt olika sångkurser bl.a inom Estill. Spelar och sjunger i olika sammanhang i Sverige och Tyskland.

Kontakt
matilda.mickeler@edu.falkoping.se

Bengt Olausson

Bengt Olausson

Dragspel / Klarinett / Saxofon / Piano

Jag är skåning från Ängelholm och är utbildad instrumental- och ensemblepedagog med accordeon som huvudinstrument vid Musikhögskolan i Malmö 1988 med Lars Holm som huvudlärare. Arbetat som frilansande musiker, kapellmästare och arrangör i div. musik- och teaterproduktioner i södra Sverige. Tjänstgjort på Musikskolan i Falköping sedan 1991.

Kontakt
bengt.olausson@edu.falkoping.se

Helén Olausson

Helén Olausson

Musikskolechef / Klarinett / Tvärflöjt / Saxofon

Jag kommer från en liten by på Österlen i Skåne. När jag var sex år började jag spela dragspel. Ett par år senare började jag även spela klarinett som senare blev mitt huvudinstrument. 1991 tog jag min examen på Musikhögskolan i Malmö. Samma år började jag arbeta på Musikskolan i Falköping som träblåspedagog. Sedan hösten 2012 är jag chef för Musikskolan. I mitt uppdrag ingår även undervisning till viss del.

Kontakt
helen.olausson@falkoping.se

Ulrika Plith

Ulrika Plith

Blockflöjt / Piano

Jag är från Partille och är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg, där jag har examen från såväl musiklärar- som musikerlinjen i piano och blockflöjt. Jag har skolats vidare i barockinterpretation genom deltagande i några masterclasses för blockflöjt i Holland. Därtill kommer ett brinnande intresse för sång i alla former men kanske främst
körsång. Har varit medlem i ett flertal körensembler genom åren, bl.a. Musikhögskolans Kammarkör.

Kontakt
ulrika.plith@edu.falkoping.se

Anne-Marie Schön

Anne-Marie Schön

Cello

Jag undervisar i cello, stråklek och orkester. Jag är utbildad cellopedagog i Bergen, Norge och delar min tid mellan Falköping och Lidköpings musikskolor.

Kontakt
anne-marie.schon@edu.falkoping.se

Mats Werner

Mats Werner

Trummor / Slagverk

Jag kommer ursprungligen från Ljungby i Småland och har utbildat mig vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och Ingesunds Musikhögskola. Sedan 1987 undervisar jag på musikskolan i Falköping men numera också på Estetiska programmet som bla lärare i Musikproduktion. Jag har tidigare även varit slagverkslärare på Estetiska programmen i Skövde och Jönköping. Jag är ledare för Falköpings Trumkår samt har ett företag Beatnote Company

Kontakt
mats.werner@edu.falkoping.se

 

 

 

 

Therese Östman

Therese Östman

Mattemusik

Jag började en gång min musikaliska resa på Musikskolan i Falköping vid cirka 7 års ålder. När det var dags att börja på gymnasiet valde jag att läsa på musikgymnasiet i Skövde. Min resa fortsatte i i samma linje och började läsa musik på Birkagårdens folkhögskola i Stockholm. Jag gick min musiklärarutbildning vid musikhögskolan i Örebro där jag också utbildade mig till bildlärare. Nu i höst har Musikskolan ett pilotprojekt med mattemusik under 8 veckor där jag undervisar. I projektet ingår fyra förskoleklasser samt en etta och en tvåa. Eleverna lär sig matematik via musik.

Kontakt
therese.ostman@edu.falkoping.se