Valthorn

Kurt Ericsson

Lärare

Hornet

Valthornet är ett vackert instrument med mycket varm klang. Valthornet spelar en viktig roll i både symfoni- och blåsorkestermusik. Hornet är flitigt använt inom snart sagt alla musikstilar och som soloinstrument.

Brass är blåsinstrument oftast gjorda av mässing. Läpparna gör ljudet, instrumentet bara förstärker det och gör det vackert. Vilket instrument Du än spelar, är repertoaren stor med allt från visor till rock, pop och klassiskt.

 

Att vara musikskoleelev

När du spelar ett instrument får du undervisning enskilt eller i grupp och nivån anpassas till varje enskild elev. Du får ett lektionstillfälle i veckan efter överenskommelse av tidpunkt. Det finns möjlighet att hyra vissa instrument ett läsår efter tillgång. Du får också möjlighet att spela i ensembler, band och orkestrar. Du kommer få vara med på musikcaféer, julkonserter och andra framträdanden beroende på ensemble. Samspel är något vi uppmuntrar, dels för att det är roligt och som en förutsättning för musikalisk utveckling. Som instrumentalelev kommer du att få instruktioner av din lärare om hur du övar hemma. Förälder/vårdnadshavare bidrar med stöd och support men förväntas inte ha kunskaper om instrumentet, noter eller liknande.

Ansök till Musikskolans ämnen här!